rOndreis
Argentinië.nl
Nederlandstalige service in Argentinië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Beste reistijd om naar Argentinië te reizen

Argentinië is zo'n groot land dat het kan worden onderverdeeld in verschillende klimaatzones. Indien mogelijk, zullen onze Argentinië-specialisten hier rekening mee houden bij het samenstellen van jouw rondreis. Hieronder vind je nog wat klimaat info om je te helpen beslissen wanneer je naar Argentinië gaat. Omdat Argentinië en Chili beide zijn gelegen ten zuiden van de evenaar, zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons in Nederland en België. Locals brengen hun zomervakantie door op reis inhun eigen land van december tot februari. Daarom zijn rondreizen naar deze twee landen vaak duurder in deze tijd van het jaar en zijn de populaire reisbestemmingen drukker dan normaal. Wij raden aan om naar Argentinië en Chili te reizen in de lente en herfst wanneer de weersomstandigheden vaak het lekkerst zijn. Hier volgt een overzicht van de vier seizoenen om je te helpen beslissen wanneer je het beste naar Argentinië en Chili kunt gaan:

Winter: juni, juli en augustus
Lente: september, oktober en november
Zomer: december, januari en februari
Herfst: maart, april en mei

Wij beschouwen onze lente en herfst, oktober tot half december en april tot half juni, als de beste maanden om naar Argentinië en Chili te reizen. De temperaturen zijn minder extreem, er zijn minder toeristen en je profiteert van off-season prijzen. Van half december tot en met februari zijn de prijzen voor hotels, restaurants en excursies veel hoger doordat de Argentijnen dan zelf vakantie hebben (hun zomervakantie). De wintermaanden daar (van juni tot september) zijn over het algemeen veel koeler, maar een geweldige tijd om door het noorden van Argentinië en Chili te reizen. Er lopen minder toeristen rond en lucht is vaak strak blauw en zonnig.
 
 

Beste reistijd om te reizen - Buenos Aires, Centraal Argentinië, Chili

De gemiddelde dagtemperatuur in Buenos Aires is een zeer comfortabele 20 graden. De regio's warmste maanden zijn december en januari wanneer de temperatuur stijgt tot 30 graden Celsius en jede warmte als vochtiger kunt ervaren. Als je Buenos Aires bezoekt tijdens de Argentijnse winter, (onze zomer), neem dan ook wat regenkleding mee ... voor het geval dat. Wij raden ook aan een extra trui mee te voor de kille avonden.

Mendoza en de Chileense hoofdstad Santiago hebben elk een mediterraan klimaat en zijn het hele jaar door perfect om in de rondreis op te nemen. Als je een wijnliefhebber bent en je weet nog steeds niet zeker wanneer je naar Argentinië en Chili wilt gaan: wat dacht je van februari of maart wanneer Mendoza's druiven worden geoogst om de wijnen te produceren?
 
 

Beste reistijd om te reizen - Patagonië en Vuurland (Tierra del Fuego)

De maanden van december tot maart zijn de beste om naar Chili, Argentijns Patagonië en Vuurland te reizen. Met een temperatuur rond de 5 graden Celsius, moet je je warm kleden. De dagen zijn langer in deze tijd van het jaar, dus heb je genoeg tijd om van de gletsjers en ijsbergen te genieten.

In de wintermaanden (juli en augustus) kan het er erg koud zijn. Faciliteiten zijn soms gesloten, bussen rijden minder vaak en vluchten worden soms geannuleerd. Als je nog niet weet wanneer je naar Argentinië en Chili gaat: we raden het reizen naar de regio in deze tijd van het jaar af. De meer gematigde maanden (september, april en mei) kun je elke weersomstandigheden treffen. Het komt dan allemaal neer op puur geluk. Het weer kan alle kanten op, dus altijd pak wat warmere kleding in of u nu op reis gaat in december of juli.
 
 

Beste reistijd om te reizen - Noord-Argentinië

Noord-Argentinië kan worden opgesplitst in drie klimaatzones. De watervallen van Iguazú zijn over het algemeen zeer tropisch, warm en vochtig. Het is een fantastische plek om het hele jaar door te bezoeken. In de wintermaanden valt er wat minder regen en de temperaturen zijn wat lager. Als je verder naar het westen reist in de richting van Salta zal het landschap steeds droger worden en de gemiddelde temperatuur is zo’n 17 graden. Perfect voor het verkennen van de omgeving met de auto.

Nog verder naar het westen kom je uiteindelijk in de droogste woestijn ter wereld: Atacama. In de winter is de woestijn 's avonds iets te kil en ‘s nachts ronduit koud. Maar: de temperaturen zijn overdag veel aangenamer dan in de zomer (onze winter) als de temperatuur gemakkelijk boven de 40 graden Celsius uitkomt. Houd hier rekening mee bij de beslissing wanneer je gaat.
 
 
Beste reistijd Argentinië

in de verschillende klimaatzones

Beste reistijd Argentinië Beste reistijd Argentinië
In het zuiden

's winters erg koud

Beste reistijd zuiden van Argentinië Beste reistijd zuiden van Argentinië
In het noorden

zomers erg warm

Beste reistijd noorden van Argentinië Beste reistijd noorden van Argentinië
Beste reistijd voor Argentinië
 
 

Beste reistijd Argentinië

Seizoen- Zomer- Temperatuur- Regentijd- Lente- Regenseizoen- Individuele rondreis- Winter- Weer- Herfst- Vakantie