Rondreis Argentinië Brazilië | Rondreizen Argentinië
rOndreis
Argentinië.nl
Nederlandstalige service in Argentinië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€2.555,-
rondreis chili argentinie

Rondreis Argentinië Brazilië

Een mooi stuk van Argentinië combineren met Brazilië. Van het veelzijdige Buenos Aires naar Mendoza en de omliggende wijngaarden met het Andes-gebergte op de achtergrond. Naar het authentieke Noorden bij Salta, waar wij een prachtige route voor je hebben samengesteld die je zelf met een auto rijdt. Dan naar de bulderende watervallen van Iguazú, op de grens met Brazilië en daarna naar de mooiste stad ter wereld: Rio de Janeiro waar je de reis eindigt met heerlijke stranden.

In januari en februari kunnen we Salta vervangen door een andere interessante plaats in Argentinië of Brazilië, omdat er dan meer regen valt.

Nu incl. rechtstreekse vlucht Amsterdam-Buenos Aires én rechtstreekse terugvlucht vanuit Rio de Janeiro naar Amsterdam met de KLM al vanaf € 3.250,00
 
 

Dagprogramma Rondreis Argentinië Brazilië

Dag 1 - Start vanuit Buenos Aires
Wij halen je op van de airport in Buenos Aires: één van de hipste steden van dit moment, stad van de tango, dwaze (groot)moeders, voetbal en Evita Perón. Een stad met vele wijken, (barrios), met elk een eigen verhaal en geschiedenis. Bijvoorbeeld de Italiaanse havenwijk La Boca, waar de tango werd geboren is net zo levendig als de steegjes in Napels. Je wordt naar je hotel gebracht waar je overnacht.

Dag 2 - Dag in BA
Een superleuke fietstour van ± 3½ uur door de stad (wie kent hem nog van Julia’s Tango?), waarin je meer ziet dan anders. We rijden langs de grootste pleinen, bezoeken verschillende barrios als La Boca, San Telmo, de haven van Puerto Madero of juist de noordelijke wijken Palermo en Recoleta.

Dag 3 - Dag in BA
Vandaag kun je zelf een leuke wijk te bezoeken waar je gisteren met de gids nog niet bent geweest. ’s Avonds bezoek je een Tangoshow om de historie van de tango te begrijpen en te genieten van de melancholische muziek. Tijdens de voorstelling zit je te dineren en krijg je ook nog een tango les aangeboden. Aan het eind van de avond word je op verzoek weer naar het hotel gebracht.

Rondreis Brazilië Recoleta in BADag 4 - Dag in BA
Een dag om te doen waar je maar zin in hebt. Optioneel is een excursie naar Tigre Delta op nog geen 30 kilometer van het centrum van BA: hét vrijetijdsparadijs van de Porteños. Hier mondt de Rio Paraná uit in de Rio de la Plata en vormt een delta: weelderige, bijna tropische natuur langs bijna 300 kronkelende rivieren en rivierarmen met duizenden groene paradijselijke eilandjes. Je kunt er zeilen, roeien, surfen, waterskiën en boottochten maken.

Dag 5 - Naar Mendoza
We brengen je naar het vliegveld voor de vlucht naar Mendoza, waar je bij aankomst weer wordt afgehaald.

Dag 6 - Mendoza
In Mendoza kun je optioneel de (lange) dagtrip Alta Montaña bijboeken: je komt buiten de stad door pittoreske dorpjes om bij de Potrerillos-dam te komen met zijn bijzondere uitzichtpunt. Je bezoekt de Upsallata vallei tot aan het historische punt Picheuta. De route wordt vervolgd door de Andes richting de Chileense grens langs plekjes als Puente del Inca, en het Aconcagua Nationaal Park met perfect zicht op de hoogste berg van het zuidelijk halfrond (bijna 7.000 meter!). Je overnacht weer in Mendoza.

Dag 7 - Dag in Mendoza
Vandaag kun je Mendoza op eigen houtje verder verkennen en ’s avonds brengen wij je naar de comfortabele nachtbus die je naar Salta brengt. De rit duurt ± 18 uur maar de bus is super comfortabel en de stoelen kunnen bijna helemaal plat. Je overnacht dus in de bus.

Dag 8 - Aankomst in Salta
In Salta ga je zelf van het busstation naar je hotel. Salta, ook wel ‘Salta la Linda’ genoemd vanwege haar schoonheid, is één van de weinige steden in Argentinië die de koloniale gebouwen behouden heeft. De stad was in het verleden een belangrijke handelsstad en tussenstop tussen Peru en de rest van Argentinië, heeft een rijk verleden en een ontspannen en gezellige uitstraling. Salta is ook nog eens de ideale uitvalsbasis voor mooie en spannende excursies in de omgeving.

Dag 9 - Met de auto naar Cachí (± 157 km)
Je haalt vandaag de huurauto op en vertrekt richting Cachí voor een onvergetelijk mooie rit. Cachí is een magisch Andes dorpje met stenen straatjes en koloniale huisjes in een prachtige bergachtige omgeving met witte Andes toppen op de achtergrond. Je overnacht in Cachí.

Dag 10 - Rit naar Cafayate
Vandaag rij je naar Cafayate: ook weer een bijzondere rit. Je ziet canyons met rare vormen in de meest uiteenlopende kleuren van grijsgroen tot oranjerood. Onderweg kom je niks tegen: geen dorpen, huizen, auto’s, bomen of struiken. Alleen grote rotsformaties onder een strak blauwe hemel. Het landschap verandert dan langzaam in prachtige wijngaarden als je Cafayate nadert. Cafayate staat vooral bekend om zijn Spaanse koloniale stijl en de wijnen. Het is ook weer een goede uitvalsbasis voor mooie trips in de omgeving. Je slaapt in Cafayate.

Rondreis Argentinië Brazilië Canyon bij CafayateDag 11 - Dag in Cafayate
Doen wat je wilt in Cafayate of omgeving. Je kunt een kijkje nemen in de bodega van het hotel of op de fietslangs verschillende bodega’s. Je slaapt nogmaals in Cafayate.

Dag 12 - Rit terug naar Salta
Na het ontbijt rij je terug naar Salta waar je einde dag de auto weer inlevert. Je overnacht in Salta.

Dag 13 - Safari to the Clouds (alleen op woensdag, vrijdag en zaterdag)
Vroeg op voor een spectaculaire excursie in grote truck: de Safari naar de Wolken! Het dak kan open voor een prachtig uitzicht tijdens de rit. De frisse lucht helpt ook tegen hoogteziekte. Tijdens deze excursie zijn er 3 verschillende circuits in het noordwesten van Argentinië gecombineerd in één dag. Het eerste circuit volgt de weg van de beroemde Trein naar de Wolken naar San Antonio de los Cobres. Het tweede circuit gaat naar de zoutvlaktes van Jujuy. Het laatste circuit daalt af naar het pittoreske dorpje Purmamarca, dat aan de voet van de beroemde Heuvel van de Zeven Kleuren ligt. Aan het einde van deze lange, maar fantastische dag slaap je weer in Salta.

Dag 14 - Dag in Salta
Vandaag kun je lekker zelf het koloniale centrum van Salta bekijken en bijkomen van alle mooie indrukken van gisteren.

Dag 15 - Vlucht naar Iguazú
We brengen je naar het vliegveld van Salta voor de vlucht naar Iguazú in het hoge noorden op het drie-landen-punt met Brazilië en Paraguay. De spectaculaire watervallen hebben honderden grote en kleine stromen die zich van grote hoogte naar beneden storten. Ze leveren een fantastisch en vooral oorverdovend schouwspel op. Er gaan verschillende paden en bruggetjes richting de watervallen: vanaf sommige heb je uitzicht van beneden af, vanaf andere juist weer van boven af.

Dag 16 - De watervallen van Iguazú
Je maakt een tour naar de Argentijnse kant van de watervallen midden in het natuurreservaat en omgeven door tropische planten en bloemen. Via loopbruggen kom je uit bij het grootste fenomeen van deze kant van de watervallen: La Garganta del Diablo, het keelgat van de duivel. Aansluitend kun je optioneel de spectaculaire ‘Gran Aventura’ excursie maken: je wordt per truck door de jungle gereden en stapt vervolgens in één van de speedboten. Je vaart langs de watervallen, tegen de stroom in en zelfs erdoorheen! Een extra setje droge kleren is handig…

Dag 17 - De Braziliaanse kant van Iguazú
JVanaf de Braziliaanse kant van de watervallen is het uitzicht over de Argentijnse watervallen het allermooist. Er lopen verschillende paden langs een bergwand de jungle in en je wordt langs de watervallen geleid. Je overnacht nogmaals in Iguazú.

Dag 18 - Vlucht naar Rio de Janeiro
Vandaag brengen we je weer naar de Braziliaanse kant voor de vlucht naar Rio de Janeiro. Bij aankomst in Rio staan wij jou op te wachten om je naar je hotel te brengen.

Rondreis Argentinië Brazilië Santa Teresa in RioDag 19 - Dag in Rio
Vandaag kun je optioneel een Jeep-excursie naar het Jezusbeeld en de wijk Santa Teresa doen. Je wordt dan opgehaald bij je hotel en vertrekt per jeep naar Corcovado, met het bekende Christusbeeld en fenomenaal uitzicht over heel Rio de Janeiro. Daarna ga je met de jeep naar de wijk Santa Teresa en einde middag word je weer teruggebracht naar het hotel.

Dag 20 - Dag in Rio
Vandaag kun je doen wat je wil in bruisende Rio de Janeiro. Lekker relaxen op het strand van de Copacabana of Ipanema, fietsen huren en lekker rond de lagune fietsen of deltavliegen boven de stad, waarbij je landt op het strand…

Dag 21 - Vlucht naar huis of vervolg van je reis
Je wordt naar de airport gebracht voor de vlucht naar huis of naar je volgende bestemming.
 
 

Prijzen Rondreis Argentinië Brazilië

• Vanaf €2.655,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 01 december 2023
• Middenklasse hotels

De rondreis Argentinië Brazilië is inclusief:
- Vlucht van Buenos Aires naar Mendoza
- Vlucht van Salta naar Iguazú
- 20 Overnachtingen op basis van tweepersoonskamer inclusief ontbijt
- Transfers van en naar de airpors en het busstation
- De beschreven excursies
- Engelstalige gids bij de excursies
- Nachtbus van Mendoza naar Salta
- Nederlands aanspreekpunt tijdens de reis

De rondreis Argentinië Brazilië is exclusief:
- Intercontinentale vluchten
- Vlucht van Foz do Iguaçú naar Rio de Janeiro (inclusief bij ons KLM-ticket)
- Optionele excursies
- Entree-fees Nationale Parken
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Overige maaltijden en drankjes
- Lokale vertrekbelasting

Nu incl. rechtstreekse vlucht Amsterdam-Buenos Aires én rechtstreekse terugvlucht vanuit Rio de Janeiro naar Amsterdam met de KLM al vanaf € 3.749,00
 


 
Directe vluchten met KLM

van Schiphol naar BA en terug vanuit Rio

Rondreis Brazilië & Argentinië KLM Rondreis Brazilië & Argentinië KLM
Buenos Aires

bezoek Microcentro (foto), maar ook Viejo Palermo & Recoleta

Rondreis Brazilië & Argentinië Buenos Aires Rondreis Brazilië & Argentinië Buenos Aires
Mendoza

druivenstokken in bloei met op de achtergrond de Andes

Rondreis Brazilië & Argentinië Mendoza Rondreis Brazilië & Argentinië Mendoza
Bodegas Salentein

gelegen op 1.100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte

Rondreis Brazilië & Argentinië Bodegas Salentein Rondreis Brazilië & Argentinië Bodegas Salentein
Salta & Purmamarca

de kleurrijke 'Cerro de los Siete Colores'

Rondreis Brazilië & Argentinië Salta Rondreis Brazilië & Argentinië Salta
De zoutvlaktes boven Salta

alsof je op een andere planeet bent

Rondreis Brazilië & Argentinië Zoutvlaktes Rondreis Brazilië & Argentinië Zoutvlaktes
National Park Los Cardones

indrukwekkend landschap en op de route

Rondreis Brazilië & Argentinië Los Cardones Rondreis Brazilië & Argentinië Los Cardones
De watervallen van Iguacu

op het drie-landenpunt bij Paraguay & Brazilië

Rondreis Brazilië & Argentinië Iguacu Rondreis Brazilië & Argentinië Iguacu
Rio de Janeiro

zonder twijfel de mooiste stad ter wereld

Rondreis Brazilië & Argentinië Rio de Janeiro Rondreis Brazilië & Argentinië Rio de Janeiro
De Copacabana

wereldberoemde prachtige brede zandstranden

Rondreis Brazilië & Argentinië Copacabana Rondreis Brazilië & Argentinië Copacabana
Rondreis Brazilië & Argentinië
 
 

Volg ons op Facebook

Klik hier voor onverwachte tips
of nieuwsfeiten over Argentinië of
een ander Latijns-Amerikaans land:


 
 

Rondreizen Argentinië & Brazilië

Sao Paulo- Ipanema- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- Parati- Last Minute- Ilha Grande- Vakantie