Rondreizen Argentinie van Noord naar Zuid | Rondreizen Argentinië
rOndreis
Argentinië.nl
Nederlandstalige service in Argentinië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€3.415,-
Rondreis Argentinië Bultrugwalvis

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid

Deze 20-daagse rondreis brengt jou naar vele hoogtepunten van Argentinië. In Salta een stukje authentiek Argentinië: kleurrijke indianendorpjes, schilderachtige bergen en een aantal dagen in een bijzondere bodega. In Córdoba de gezelligheid én leven op een 'estancia' buiten deze stad. Peninsula Valdés: een heel bijzonder schiereiland met pinguïns, zeeleeuwen, walvissen en talloze vogelsoorten. En tenslotte Vuurland met Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld waar je gaat genieten van ongerepte natuur en avontuur.

Route: Buenos Aires – Salta – Mendoza – Puerto Madryn – Ushuaia – Buenos Aires
 
 

Dagprogramma Rondreis Argentinië van Noord naar Zuid

Dag 1 - Aankomst in Buenos Aires
Aankomst op de airport van Buenos Aires, waar onze medewerkers je welkom heten en je naar het hotel brengen.

Dag 2 – Stadstour BA
Na het ontbijt maak je een stadstour door Buenos Aires en bezoek je de vele highlights van BA: onder meer Recoleta, Palermo, ‘Teatro Colon’, Plaza de Mayo en de Kathedraal. Ook gaan we naar tangowijk ‘San Telmo’ en volkswijk ‘La Boca’. Als laatste brengen we een bezoek aan de moderne wijk ‘Puerto Madero’.

Rondreis Argentinië TangoDag 3 -Buenos Aires
Vandaag ga je zelf doen wat je kunt doen in BA: lekker eten, winkelen, cultuur snuiven en vooral relaxen. ’s Avonds kun jeeen leuke tango show bezoeken.

Dag 4 – Vlucht naar Salta
Vertrek naar de airport voor je vlucht naar Salta, waar je weer wordt opgehaald en naar het hotel gebracht. Je geniet hier volpension.

Dag 5 - Salta
Vrije dag in Salta. Je kunt optioneel een excursie per 4x4 truck naar de wolken maken.Je vertrekt vandaag vroeg voor een lange, maar fantastische dag. Neem wat warme kleding mee en goede bescherming tegen de zon. De route naar San Antonio de los Cobres wordt ‘De weg naar de wolken" genoemd vanwege het hoogteverschil. De rit gaat verder naar Puna en de zoutvlaktes van Jujuy. Daarna volgt de afdaling naar het schilderachtige Purmamarca, aan de voet van de beroemde en kleurrijke ‘Cerro de los Siete Colores’. Aan het einde van deze lange, maar prachtige dag ga je terug naar Salta voor de overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 6 – Naar Cafayate
Na het ontbijt vertrek je naar Cafayate met af en toe een stop om foto’s te maken van het aparte canyon-landschap waar we doorheen komen. ’s Middags bezoeken we de ruines van Quilmes en hebben we een rondleiding in één van de wijnbodega’s van Cafayate. Aan het eind van de dag word je naar het mooie verblijf in Cafayate gebracht: genieten!

Dag 7 – Dag in Cafayate
Vandaag doe je wat je wil in Cafayate. Neem een kijkje in de bodega van het hotel of neem een fiets om Cafayate te verkennen waar je ook rondleidingen in de bodega’s kunt krijgen.

Dag 8 – Naar Tucuman voor de nachtbus naar Mendoza
Na alle verwennerij in Cafayate halen we je op en brengen je naar Tucuman. Onderweg stoppen we in Tafi del Valle en Termas de Rio Hondo, waar ’s winters veel Argentijnen gebruik maken van de thermale baden. ’s Avonds neemt je de comfortabele nachtbus naar Mendoza. Je overnacht in deze slaapbus, wat écht zeer prima is.

Dag 9 – Een dag in Mendoza
Je komt ’s ochtends aan in Mendoza. Deze stad, waar ooit held van de natie generaal San Martin, met zijn troepen Chili heeft bevrijd van de Spanjaarden, ligt te midden van reusachtige wijn- en fruitplantages. Grote wijnkelders nodigen je uit te komen proeven. Het is een drukke stad (buiten de lange siësta-uren), maar het is er erg gezellig en vergeleken met andere steden in Argentinië is het er erg groen, wat erg bijzonder is in dit gebied. Door slimme irrigatie is men in staat om bijvoorbeeld druiven te verbouwen, zonder irrigatie is het hier slechts een stoffige woestijn.

Dag 10 – Mendoza
Optioneel: Excursie stadstour: ‘s Ochtends leer je de stad Mendoza kennen tijdens een stadstour. Tijdens deze tour breng je o.a. een bezoek aan het historische gedeelte van de stad, de grote pleinen (Independecia, España, Italia, Chile and San Martin) en de traditionele straten van Mendoza. De klim naar "Cerro de la Gloria" hoort ook bij de hoogtepunten van de stad, hier ligt tevens het amfitheater Frank Romero Day.

Rondreis Argentinië Estancia buiten CórdobaDag 11 – Mendoza
Optioneel: Excursie Andestour ‘Alta Montaña’: Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor een prachtige tocht richting de Andes. De tour gaat via de ‘Panamericana' en biedt prachtige uitzichten over Cacheuta, Porterillos en Upsallata. We brengen een bezoek aan de ‘Puente del Inca', een oude ruine van een badhuis, welke door het zwavel bijzondere kleuren heeft gekregen. In Agoncagua Park is er tijd voor een mini trekking naar Los Horcones Lagoon inclusief een prachtig uitzicht op de Aconcagua, de hoogste berg van het Zuidelijke halfrond. De laatste stop voor terugkeer naar Mendoza is ‘Las Cuevas'.

Dag 12 – Naar Península Valdés
Na het ontbijt de transfer naar de Mendoza-airport voor de vlucht naar Trelew (via BA).Bij aankomst staan wij klaar om je naar het hotel in Puerto Madryn te brengen.

Dag 13 – Dag op Península Valdés
Vandaag kun je op eigen gelegenheid dit bijzondere schiereiland verkennen. Breng een bezoek aan Puerto Pirámides, Punta Delgada, Caleta Valdés, Punta Cantor en Isla de Pajaros (vogeleiland). Punta Delgada is tevens het vertrekpunt van de boot voor de walvissen-tour (tussen juni en half december). De walvissen springen vaak op uit het water: een geweldig spektakel. Verder zie je een grote kolonie zeeolifanten en zeeleeuwen.

Dag 14 - Península Valdés, pinguïnkolonie
Vandaag maak je een tour naar Punta Tombo en de Vallei van de Chubut rivier. In Punta Tomba kun je de grootste pinguïnkolonie buiten Antarctica zien, met elk jaar meer dan een miljoen broedende pinguïns. De pinguïns gaan onverstoord hun gang, terwijl jij samen met de gids dwars door de kolonie loopt. Vervolgens gaan jullie Trelew en het kleine dorpje Gaiman in met onder meer een kleine stadstour. In het museum kun je de grootste Patagonische fossielencollectie vinden en leer je wat bij over de evolutie. Je overnacht weer in Puerto Madryn.

Dag 15 – Naar Vuurland: Ushuaia
Je vliegt vandaag naar de meest zuidelijke stad op aarde: Ushuaia. Je wordt daar uiteraard weer opgehaald en naar het hotel gebracht en kunt de rest van de dag het plaatsje ontdekken.

Dag 16 – Dag in Nationaal Park Terra del Fuego
Vandaag ga je naar het Nationale park Tierra del Fuego, waar je begint met met een trekking langs het beroemde Beagle Kanaal, één van de mooiste stukken van het park. Je luncht met een geweldig uitzicht over Laguna Verde, waarna je met een kano u naar Bahía Lapataia vaart. Je zult enorm genieten van de stilte op het water in de prachtige groene omgeving. Eind van de dag wordt je teruggebracht naar Ushuaia voor een overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 17 – Nog een dag Vuurland
Vrije dag op Ushuaia. Je kunt vandaag met een Jeep naar de meren in één van de mooiste gedeeltes van Terra del Fuego. De weg gaat al na een paar kilometer over in een grindweg door de bergen met besneeuwde toppen en bossen naar het verborgen meer ‘Lago Escondido’, dat je vanaf de weg wél prachtig kunt zien liggen. Het landschap verandert verder naar beneden. 40 kilometer verder kom je langs Lago Fagnano. Je ziet hier een heel apart boslandschap met veel lenga’s met gebogen stammen, takken en blaadjes, allemaal in dezelfde richting. Lago Fagnano is een ook rustplaats voor vogels en je ziet er albatrossen en caracara’s.

Dag 18 - Buenos Aires
Vandaag halen wij je op voor de vlucht naar Buenos Aires, waar je de laatste twee nachten van deze rondreis verblijft in een andere wijk van de stad dan aan het begin: Recoleta. Recoleta staat bekend om zijn culturele rijkheid, typische pleinen, groene parken en Franse architectuur. Midden in de wijk ligt de unieke begraafplaats (een nationaal historisch monument)met ook de graftombe van Evita Perón. Ook vindt je in Recoleta veel designer-shops, supergoede restaurants, openlucht-festiviteiten en in de weekenden een markt.

Dag 19 - Buenos Aires
In Buenos Aires ben je niet snel uitgekeken en vandaag kun je datgene doen wat je nog wilde. Relaxen en sightseeing gaan in BA hand in hand: er is zoveel te zien, te ervaren en te genieten. Neem nog één Bife de Chorizo of Lomo voordat je gaat slapen voor je laatste nacht van deze rondreis door Argentinië.

Dag 20 – Einde rondreis
Vandaag wordt je opgehaald voor je transfer naar de airport van BA voor je vlucht naar huis.
 
 

Prijzen Rondreis Argentinië van Noord naar Zuid

• Vanaf €3.514,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 01 december 2023
• Comfortabele hotels

De rondreis Argentinië van Noord naar Zuid is inclusief:
- Binnenlandse vluchten
- Overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt
- Transfers van en naar de airport(s)
- De beschreven excursies
- Engelstalige gids bij de excursies
- Nachtbus Tucuman - Mendoza
- Nederlands aanspreekpunt tijdens de reis

De rondreis Argentinië van Noord naar Zuid is exclusief:
- Intercontinentale vluchten (vanaf € 1.055,- per persoon)
- Optionele excursies
- Entree-fees Nationale Parken
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Overige maaltijden en drankjes
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Zoutvlaktes boven Salta

alsof je op een andere planeet bent

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Zoutvlaktes Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Zoutvlaktes
Purmamarca

de kleurrijke bergen

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Purmamarca Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Purmamarca
Cafayate

met zijn mooie cathedraal

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Cafayate Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Cafayate
Córdoba

veel cultuur, veel gezelligheid

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Córdoba Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Córdoba
De Sierras bij Córdoba

De 'campo' met mooie estancias

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Sierras Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Sierras
Península Valdés

Unieke fauna van heel dichtbij

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Península Valdés Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Península Valdés
Tierra del Fuego en Ushuaia

de Magellan pinguïnkolonie

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Ushuaia Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Ushuaia
Tierra del Fuego

excursie per 4x4 naar Lago Fagnano

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Vuurland Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Vuurland
Buenos Aires

Paris Latino

Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Buenos Aires Rondreis Argentinië Noord naar Zuid Buenos Aires
Rondreis Argentinië Noord naar Zuid
 
 

Volg ons op Facebook

Klik hier voor onverwachte tips
of nieuwsfeiten over Argentinië of
een ander Latijns-Amerikaans land:


 
 

Rondreizen Argentinië

Vuurland- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Walvissen- Honeymoon- Orca- Individuele rondreis- Ushuaia- Last Minute- Trekking- Vakantie