De highlights van Argentinië | Rondreizen Argentinië
rOndreis
Argentinië.nl
Nederlandstalige service in Argentinië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Highlights Argentinië

Argentinië is een groot land en er is veel te zien. Veel verschillende dingen ook. Hieronder vind je een opsomming van een aantal Must-See's in Argentinië. Lukt dit niet allemaal in één reis, dan kun je ook keuzes maken en een ander deel bewaren voor een volgende rondreis. Vergeet niet dat Argentinië net zo groot is als heel West-Europa en dat bereis je normaal gesproken ook niet in één reis. Het is dus zaak om je rondreis zo slim mogelijk in elkaar te steken.
 
 
rondreis Buenos Aires

Buenos Aires

Deze stad is één van de mooiste en hipste grote steden in Zuid-Amerika. Er wordt ook wel aan gerefereerd als het Parijs van Latijns Amerika. Er is genoeg te zien en je zou er best een kleine week voor kunnen uittrekken om de stad helemaal te beleven, maar de meeste reizigers pakken tijdens hun rondreis Argentinië 3 à 4 dagen mee van BA. Bezoek in ieder geval La Boca, Recoleta en Palermo. 's Avonds kun je het beste ergens in Palermo zijn in één van de vele traditionele of trendy restaurants en uitgaansgelegenheden. Onze mensen die in BA wonen hebben voor mensen die hun rondreis Argentinië boeken bovendien nog een aantal leuke insider-tips.
 
 
rondreis Watervallen van Iguazú

Watervallen van Iguazú

De Watervallen van Iguazú (letterlijk: 'Groot Water') liggen op het drielandenpunt tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay in het regenwoud op een kleine 2 uur vliegen van BA. Je kunt er komen vanuit het Argentijnse Puerto Iguazú of vanuit het grotere Foz do Iguazú in Brazilië. De watervallen zijn spectaculair en je kunt ze vanuit 2 kanten bekijken, waar je dan ook 2 dagen voor kunt uittrekken. Je kunt ook een excursie boeken met een soort grote Zodiacboot die tot dichtbij de 'Garganta del Diablo' (keel van de duivel) komen: een spannende, leuke en natte trip!
 
 
rondreis Gletsjers van Patagonië

Gletsjers van Patagonië

Tijdens je rondreis kun je vanuit El Calafate op verschillende manieren de gletsjers bekijken. De Perito Moreno is de spectaculairste. Een dagtour per boot langs andere gletsjers over het Lago Argentino is ook absoluut de moeite waard. Vanuit dit gebied kun je ook goed doorsteken naar Chili.
 
 
rondreis Peninsula Valdes

Schiereiland Peninsula Valdes

Dit paddenstoelvormige schiereiland ligt zo'n 1.300 kilometer ten zuiden van BA en is met een smalle landtong verbonden met het vasteland. Het staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je dieren als walvissen, dolfijnen, orka's en zeeleeuwen en zeeolifanten in hun natuurlijke omgeving van dichtbij kunt zien. Door de 2 baaien, waarvan de noordelijke een warme golfstroom heeft en de zuidelijke een koudestroom, heb je in beide een compleet ander ecosysteem. De zeeleeuwen en –olifanten kun je het hele jaar door zien, de walvissen van juni tot medio december, de orka's in oktober & november en van februari tot april.
 
 
rondreis Vuurland

Vuurland (Ushuaia)

Vanuit de zuidelijkste stad ter wereld op zo'n 4 uur vliegen vanuit BA kun je het nationaal park Tierra del Fuego bezoeken of een tocht maken over het Beaglekanaal. Van hieruit vertrekken ook de expidities naar Antarctica. Er is een mooie trip beschikbaar met een 4x4 naar het nationaal park met een BBQ-lunch aan één van de meren.
 
 
rondreis Mendoza

Mendoza

Op een kleine 2 uur vliegen van BA ligt deze wijnstad. Een gezellige stad om een paar dagen te zijn aan de voet van de Andes. Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven op een wijnbodega buiten dec stad zelf. Vanuit hier is er een prachtige rit te maken met een huurauto naar de Chileense grens door de Andes. Je ziet onder meer de hoogste berg van het zuidelijk halfrond (de Aconcagua van bijna 7 kilometer hoog) en Puente del Inca.
 
 
rondreis Salta

Salta

Salta ligt in het noordwesten van Argentinië tegen de Andes aan en is populair vanwege de oude koloniale architectuur, de natuur, de valleien naar het westen, het prachtige weer (in de Argentijnse zomer (te) heet) en de vriendelijke mensen. Salta is ook het vertrekpunt van de 'Tren a las Nubes' (de trein naar de wolken): een spectaculaire treinrit van ruim 400 km, die leidt naar het hoogste punt op 4200 m.
 


 
Buenos Aires

Plaza 25 de mayo

Highlights Argentinië Buenos Aires Highlights Argentinië Buenos Aires
De watervallen van Iguazú

op het drie-landen-punt

Highlights Argentinië Iguazú Highlights Argentinië Iguazú
De Gletsjers van Patagonië

met de Perito Moreno gletsjer

Highlights Argentinië Patagonië Highlights Argentinië Patagonië
Peninsula Valdés

walvissen, orca's, zeeleeuwen, pinguïns

Highlights Argentinië Peninsula Valdés Highlights Argentinië Peninsula Valdés
Tierra del Fuego

ijs, sneeuw, ongerepte natuur

Highlights Argentinië Vuurland Highlights Argentinië Vuurland
Mendoza

wijnbodega's tegen de Andes

Highlights Argentinië Mendoza Highlights Argentinië Mendoza
Salta

Purmamarca

Highlights Argentinië Salta Highlights Argentinië Salta
Highlights Argentinië
 
 

Highlights Argentinië

Hoogtepunten- Specials- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Individuele rondreis- Strandvakantie- Patagonië- Stranden- Bariloche