Rondreis Patagonië Reizen door Argentinië | Rondreizen Argentinië
rOndreis
Argentinië.nl
Nederlandstalige service in Argentinië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen

 
€2.250,-
Rondreis Patagonië Argentinië El Chaltén

Rondreis Patagonië Fly Drive

Tijdens deze Self Drive Rondreis rij je zelf met een huurauto door het gedeelte in Argentinië tussen El Calafate en het Chileense Nationale Park Torres del Paine.

Je bezoekt de spectaculairste gletsjers bij El Calafate, het rotsachtige berggebied bij El Chaltén en het prachtige wandelgebied bij Torres del Paine.

Deze rondreis is inclusief binnenlandse retourvlucht vanaf Buenos-Aires, 9 overnachtingen en 10 dagen huurauto.
 
 

Dagprogramma Rondreis Patagonië

Dag 1 - Van El Calafate rijden naar El Chaltén (ruim 200 kilometer)
Bij aankomst op de luchthaven in Calafate, staat de huurauto voor je klaar met jouw welkomstpakket. Je rijdt op eigen gelegenheid naar het nabijgelegen El Chaltén: één van de mooiste plekjes van Patagonië. Van de rest van de wereld afgesloten is dit plaatsje te bereiken via een woestijnachtig gebied, waar slechts een aantal guanaco's (een lamasoort) leven. El Chaltén ligt in het hart van de Andes, aan de voet van de Mount Fitz Roy. El Chaltén is erg populair onder bergbeklimmers. Van hieruit starten veel tours naar en rond de Fitz Roy en de Cerro Torre. Wandelliefhebbers kunnen zich hier uitleven en tochten maken door het fantastische landschap. De overnachting hier is met ontbijt.

Dag 2 - Dag in El Chaltén
Vandaag is vrij te besteden om te wandelen in de schitterende omgeving van Fitz Roy. Overnachting wederom met ontbijt.

Rondreis Patagonië Perito MorenoDag 3 - Dag in El Chaltén
Vandaag kun je wellicht het gebied bij 'Lago Desierto'; bezoeken (een kleine 40 kilometer Noordwaarts): een mooi bosrijk gebied dat is omgeven door bergachtig landschap. De weg er naar toe is een al spectaculair: door bossen, langs watervallen en lagunes. Overnachting met ontbijt.

Dag 4 - Terugrijden naar El Calafate
Vandaag rij je met de huurauto de ruim 200 kilometer terug naar El Calafate, de uitvalsbasis voor bezoeken aan de indrukwekkende gletsjers in het National Park 'Los Glaciares'. In dit park liggen bijna 50 gletsjers, die onderdeel zijn van de grote ijskap over het Andesgebergte: het laatste stukje ijstijd op aarde, zo'n 10.000 jaar geleden. Deze ijsmassa is 4 x groter dan die van het Alpengebied en is na de Zuidpool de grootste compacte ijskap. Overnachting met ontbijt.

Dag 5 - Dag in El Calafate
Je kunt met de auto naar de beroemde Perito Moreno-gletsjer rijden: de enige gletsjer ter wereld die nog steeds langzaam aangroeit. Hij schuift langzaam tegen het land aan, waardoor zich een soort brug vormt. Door het niveauverschil in de 2 aangrenzende meren ontstaat er druk op de brug en breekt deze eens in de zoveel jaar met een spectaculaire ijslawine door. Doordat de gletsjer door sneeuwval blijft groeien, breken er telkens met een oorverdovend geluid stukken van deze ijsmuur af. Stukken zo groot als een flatgebouw. 2/3 van deze ijsmuur staat onder water. Overnachting met ontbijt.

Dag 6 - Dag in El Calafate
Een prachtige dagtocht met een catamaran over de meren 'Lago Argentino' en 'Brazo Norte' is een optionele excursie. Je kunt dan naar de Upsala gletsjer: de grootste gletsjer in het gebied met een oppervlakte van bijna 600 vierkante kilometer. Je vertrekt dan met een catamaran vanuit het vlakbij gelegen Punta Bandera en vaart over de felblauwe meren langs de verschillende gletsjers. Onderweg wordt gestopt in de Onelli-baai, waar je kunt lunchen en wandelen. Neem je eigen lunch mee en ga picknicken in plaats van in het restaurant te eten: veel mooier en indrukwekkender. Overnachting met ontbijt.

Rondreis Patagonië Torres del PaineDag 7 - Rit naar Torres del Paine in Chili (ruim 250 kilometer)
Vandaag rij je de grens over naar Chili naar het Nationale Park Torres del Paine, één van de mooiste wandelgebieden van Latijns Amerika. Het park heeft zijn naam te danken aan 3 markante graniettorens: de Torres del Paine, die uit de steppe omhoog steken. Het park herbergt unieke flora en fauna en is bijzonder geliefd bij wandelliefhebbers. Overnachting met ontbijt.

Dag 8 - Dag in Torres del Paine
Vandaag is weer vrij te besteden om te wandelen. In het park zijn verschillende paden uitgezet door de verschillende landschappen, te beginnen bij Laguna Amarga. Hier staat een kleine 'refugio' en betaal je de entree van het park. Overnachting met ontbijt.

Dag 9 - Dag in Torres del Paine
Met de huurauto kun je vandaag ook in het park rijden. Je zou een optionele boottocht kunnen maken over het Grey meer om nog meer spectaculaire views te hebben over de Torres. Tijdens de zomermaanden is het mogelijk om een trekking over de gletsjer te maken. Overnachting met ontbijt.maken. Overnachting met ontbijt.

Dag 10 - Rit terug naar El Calafate
Vandaag rij je de ruim 250 kilometer terug naar de bewoonde wereld. Terug naar Argentinië, naar El Calafate. De huurauto lever je in op de luchthaven van El Calafate om terug te vliegen naar Buenos Aires of om door te vliegen naar de volgende bestemming.
 
 

Prijzen Rondreis Patagonië Fly Drive

• Vanaf € 2.350,- per persoon
• Gebaseerd op 2 personen
• Geldig tot 1 december 2023
• Comfortabele hotels

De rondreis Patagonië Fly Drive is inclusief:
- Binnenlandse retourvlucht Buenos Aires - El Calafate.
- 9 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt.
- 10 dagen huurauto 4-deurs Opel Corsa of gelijkwaardig met een onbeperkt aantal kilometers en
verzekering.
- Nederlandstalige service tijdens de reis

De rondreis Patagonië Fly Drive is exclusief:
- Intercontinentale vlucht (vanaf € 1.015,- per persoon)
- Optionele excursies
- Entree-fees Nationale Parken
- Persoonlijke uitgaven
- Brandstof voor de auto
- Fooien
- Overige maaltijden en drankjes
- Lokale vertrekbelasting
 


 
Mount Fitz Roy

van El Calafate naar El Chaltén

Rondreis Patagonie Fitz Roy Rondreis Patagonie Fitz Roy
Waanzinnige views

bergen, kobaltblauw water, ijs

Rondreis Patagonie El Calafate Rondreis Patagonie El Calafate
Indrukwekkende ijsmuren

zo groot als flatgebouwen

Rondreis Patagonie Gletsjer Rondreis Patagonie Gletsjer
Prachtige dieren

die je tegenkomt in de bergen

Rondreis Patagonie Rondreis Patagonie
De Perito Moreno

een gletsjer die nog steeds groeit

Rondreis Patagonie Perito Moreno Rondreis Patagonie Perito Moreno
Rondreis Patagonie
 
 

Volg ons op Facebook

Klik hier voor onverwachte tips
of nieuwsfeiten over Argentinië of
een ander Latijns-Amerikaans land:


 
 

Rondreizen Patagonië

Hotels- Vliegticket- Luxe reis- Huwelijksreis- Vliegticket- Honeymoon- Perito Moreno- Individuele rondreis- Ushuaia- Last Minute- Trekking- Vakantie