rOndreis
Argentinië.nl
Nederlandstalige service in Argentinië Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Andere interessante plaatsen in Argentinië

Uiteraard zijn niet alleen genoemde highlights van Argentinië het bezoeken waard. Er is veel meer in dit oneindig grote land, wat de moeite meer dan waard is. Hieronder vind je dan ook naast de highlights nog een aantal interessante grote plaatsen in Argentinië. Graag adviseren wij jou bij het samenstellen van je eigen rondreis over wat kleinere plaatsen en relatief onontdekte plekjes die het beste passen in de reis die je zelf gaat maken.
 
 
rondreis Córdoba

Córdoba

Córdoba is de 2e stad van Argentinië met meer dan 1,3 miljoen inwoners en staat bekend om het studentenleven, dat hier gepaard gaat met veel leuke restaurants en ook een bruisend nachtleven.
Daarnaast is de stad ook nog eens toonaangevend op cultuurgebied. De kathedraal aan de Plaza San Martin is een bezienswaardigheid: imposante bouw in grotendeels barokke stijl met een Romaans aandoende koepel met unieke plafondschilderingen. Op dit plein staat in het midden het standbeeld van de bekende generaal en om de hoek ga je het voetgangersgebied Déan Funes in, waar je cafés, boetiekjes, boekenwinkels en winkelpassages vindt. De brommertjes, studenten, terrasjes en cafés, doen Córdoba een beetje aan Italië denken. Ook de droge humor van de Córdobes bepaalt de leuke sfeer in deze stad. Als je de drukte van de stad even wil ontvluchten, bieden de prachtige ‘sierras’ rondom Córdoba je van alles.
 
 
rondreis Bariloche

Bariloche

San Carlos de Bariloche ligt aan de rand van de Andesgebergte op 2 uur vliegen van BA in het hart van aan het Nationale Nahuel Huapi-park aan het meer. Bariloche doet ietwat Europees aan, omdat veel inwoners hun roots hebben in Duitsland, Zwitserland en Noord-Italië. Het is een trekpleister voor zowel Argentijnse als buitenlandse gasten en wordt het ‘Zwitserland’ van Argentinië genoemd: het gebied bestaat uit meren, watervallen, rotspartijen en besneeuwde bergtoppen.
Bariloche en haar omgeving is eenparadijs voor wandelaars, bergbeklimmers en trektochten. Een bijzondere attractie is een 12 hectare groot mirrebos op één van de vele eilanden. Deze concentratie aan kaneelkleurige bomen vind je nergens anders: sommige bomen zijn wel 300 jaar oud. In Bariloche en omgeving wordt in de winter (onze zomer) geskied en in de zomer (onze winter) gesurft. Maar ook kun je er paardrijden, fietsen en tal van prachtige wandelingen maken.
 
 
rondreis Mar del Plata

Mar del Plata

Zo’n 400 kilometer onder BA, langs een kustlijn van meer dan 15 kilometer strand is Mar del Plata de belangrijkste badplaats van Argentinië. In de vele hotels, resorts en appartementen komen elk jaar jaarlijks miljoenen voornamelijk Argentijnse toeristen er hun zomervakantie doorbrengen. Mar del Plata heeft naast het strandleven een bruisend uitgaansleven met talloze restaurants, casino’s, bars en clubs. Ook zijn er tal van grotere winkelcentra.
 
 
rondreis Rosario

Rosario

Rosario is met bijna een miljoen inwoners na Buenos Aires en Córdoba de derde grootste stad van Argentinië bijna 300 kilometer ten noordwesten van BA, aan de oever van de Paraná-rivier. De stad wordt niet standaard opgenomen in de meeste rondreizen, maar is wél de moeite waard met veel neo-klassieke architectuur en de (strand-)recreatie aan de rivier.
De stad is een belangrijk verkeersknooppunt van spoor- en waterwegen. In de haven komen veel zeeschepen en cruiseboten. Rosario is een groot exportcentrum met grote industrieën op het gebied van maïs, suiker en vlees.
 
 
rondreis San Juan

San Juan en de maanvallei

Na de aardbeving in 1944 is San Juanmet zijn ruim 100.000 inwoners in zijn geheel opnieuw gebouwd: brede straten, grote pleinen en gebouwen die bestand zijn tegen een eventuele volgende aardbeving.
De hoogtepunten van de stad San Juan zijn onder meer: Plaza 25 de Mayo, met leuke terrasjes en een voetgangersgebied in het hart van de stad. Grote palmbomen en acacia’s zorgen voor wat schaduw op de kathedraal en de beelden van de ooit belangrijke mensen in San Juan.
 
 

Andere highlights in Argentinië

Voor meer highlights in Argentinië of nog meer specifieke informatie over de plaatsen en speciale plekjes in dit uitgestrekte land, kun je kijken op de website van LAS.

Je vind er alle informatie die je nodig hebt om te inventariseren wat je allemaal wilt opnemen in je eigen rondreis en kunt altijd contact opnemen voor advies en een reisvoorstel op maat.
 
 
Córdoba

veel gezelligheid en cultuur

Plaatsen in Argentinië: Córdoba Plaatsen in Argentinië: Córdoba
Bariloche & omgeving

meren, watervallen, rotspartijen en besneeuwde bergtoppen

Plaatsen in Argentinië: Bariloche Plaatsen in Argentinië: Bariloche
Mar del Plata

DE badplaats van Argentinië

Plaatsen in Argentinië: Mar del Plata Plaatsen in Argentinië: Mar del Plata
Rosario

neo-klassieke architectuur en (strand-)recreatie

Plaatsen in Argentinië: Rosario Plaatsen in Argentinië: Rosario
San Juan & omgeving

Uitvalsbasis naar Talampaya en Valle de la Luna

Plaatsen in Argentinië: San Juan Plaatsen in Argentinië: San Juan
Plaatsen in Argentinië
 
 

Plaatsen Argentinië

Hotels- Valle de la Luna- Luxe reis- Huwelijksreis- Talampaya- Honeymoon- Individuele rondreis- Mendoza- Last Minute- La Rioja- Vakantie